Snowboard

Poiana Brasov Partia Sulinar Varianta

LS Snowboard Academy

LS Snowboard Academy oferă cursuri de snowboard pentru copii, indiferent de nivelul de pregătire. Scopul cursurilor este acumularea unor informații corecte și familiarizarea cu activități ce se pot practica în mediul alpin, într-o atmosferă deosebită și în condiții totală de siguranță.

Toți instructorii din echipa LS Snowboard Academy sunt calificați și certificați AMPSR (Asociația Monitorilor de Schi din România) și ISIA (International Ski Instructors Association).

Snowboardul și schiul sunt sporturile cele mai practicate pe timp de iarnă.

Cu o ascensiune ridicată în ultimii ani, snowboardul începe să ocupe un loc pe piața sporturilor de iarnă datorită cererii tot mai mare pentru acest sport.

Învață să practici snowboardul și să trăiești momente de neuitat pe pârtie împreună cu instructorii noștri. Grupurile de adulți sau copii vor fi formate din minim 4 persoare, în funcție de nivelul de pregătire al fiecăruia.

În ceea ce privește sănătatea, sistemul cardiovascular este întărit, la fel ca și cel muscular. Acest sport implică mult efort fizic în menținerea echilibrului pe placa de snowboard. Picioarele și zona abdominală  sunt cele mai solicitate.

Este un sport intens în care echilibrul și flexibilitatea sunt necesare, dezvoltându-se însă în timp ce se încearcă noi mișcări și tehnici. Coordonarea și concentrarea sunt și ele solicitate în timpul practicării acestui sport.

Copiii vor fi cu siguranță încântați să urmeze cursurile de snowboard când vor vedea câtă distracție implică învățarea acestui sport. Ca în orice sport, cei mici vor învăța să fie mai disciplinați, mai atenți și le va crește încrederea în sine odată ce primele viraje cu placa de snowboard le vor reuși.

Dacă ai întrebri nu ezita să ne contactezi.

Evoluția unui snowboarder

Evoluția pe snowboard pentru a putea spune că ești un începător:

Pasul 1: Învățam care este echipamentul adecvat, cum ne echipăm corect, termenii specifici, aflăm cu ce picior ne dăm în față;

Pasul 2: Skating și deplasarea cu un picior în legătură la deal, la vale, dreapta/stânga;

Pasul 3: Învățarea și menținerea poziției de bază;

Pasul 4: Oprirea și derapajul, atât pe vârfuri cât și pe călcâie;

Pasul 5: Traversarea pârtiei în ambele sensuri, atât pe vârfuri cât și pe călcâie;

Pasul 6: Legarea virajelor, cu oprire și fără oprire;

Pasul 7: Folosirea teleschiului și a telescaunului;

Pasul 8: Coborârea unei pârtii ușoare(de culoare albastră) în condiții de control și siguranță;

Odată cu acest pas putem să începem să evoluăm prin practică pe pârtiile din Poiana Brașov. Următorii pași pentru a deveni un snowboarder mediu sunt:

Pasul 9: Controlarea vitezei în viraje pe pârtile cu nivel ușor și mediu de dificultate;

Pasul 10: Perfecționarea formei și mărimii virajelor;

Pasul 11: Perfecționarea flexiei, extensiei și presiunii picioarelor și a corpului pe canturi și pe placa de snowboard;

Pasul 12: Micșorarea unghiului dintre pârtie și corpul nostru în viraje;

Pasul 13: Învățarea și menținerea poziției pentru virajele de tip carve, cu o creștere în viteză, forță și precizie indiferent de teren și dificultatea pârtiei;

Pasul 14: Menținerea poziției de bază în aer, la diferențe de nivel ale pârtiei;

Pasul 15: Învățarea săriturilor de tip ollie/bunny hop pe loc și la viteze mici.

Cu acest pas instructorul nostru v-a adus la un nivel intermediar spre avansat, din acest moment trebuie să hotărâți în ce direcții veți merge cu practicarea snowboardului, înspre Freestyle(Snow Parkuri, Sărituri, Trickuri), înspre Carve(viteze și viraje puternice) sau înspre Freeride(pădure, versanți neamenajați etc.).

Dacă ai întrebri nu ezita să ne contactezi.